Stoffige Zaken » Gepubliceerde Zaken

Gepubliceerde Zaken

divider

Flair, mei 2012, ‘De stad voelt hier heel ver weg’.

Reportage ‘Groen geluk in Amsterdam’ was ook te zien in:

-Mind-Magazine, Australië, winter 2011.

-Nest, België, zomer 2011.

divider

Vt Wonen, augustus 2010,  ‘Groen geluk in Amsterdam.’
*Interview met Helma Bongenaar, foto’s van haar tuinhuis en haar creaties.

divider

Ariadne at Home, december 2009, rubriek: ‘zo woon ik, zo geniet ik’
*Interview met Helma Bongenaar, foto’s van haar huis en haar creaties.

divider

KLEURINSPIRATIE.NL, november 2009, artikel van styliste Linda van Ham over het kleurgebruik in het huis van Helma Bongenaar.

Het decembernummer van ariadne at Home ligt in de winkel en bij onze abonnees allang op de mat. De collage voor dit nummer zag er prachtig subtiel van kleur uit. Veel wit, een accent licht groen met een beetje zilver en goud. Een ingetogen kerst – prachtig!

Maar bijna achter in dit nummer is een bijzondere reportage te zien. Een klein, maar fijn kerstcadeautje, vind ik. Het gaat hier om een huis in Amsterdam met verschillende verdiepingen; een winkelhuis. Bewoonster Helma Bongenaar maakt van stof kerstbomen, tafelkleden en servetten met een rand van kledingetiketten, een kroonluchter van porseleinen lepeltjes, gordijnen van sjaals. Alles in huis is eigenzinnig, bijzonder en uniek, zelf gemaakt en ongewoon. Wat kleur betreft, is het meest verrassend dat er een blauwe en een rode kamer is. Met als enorm statement een blauw en een rood plafond. Je moet maar durven! Voor de kunstzinnigen onder ons houdt het decoreren en creëren niet op na de decembermaand. Die maken van elke ruimte in huis, het hele jaar door, een feest om naar te kijken.

divider
Linda Wonen, voorjaar 2008, rubriek: ‘shoppen met eva duijvestein’.
Product: rood picknick-lintenkleed.

divider